Whatsapp

Wat houdt Whatsapp in?

Whatsapp is het grootste en meest bekende chatprogramma ter wereld geworden in een korte tijd. Waar het voorheen nog nodig was om te betalen voor het gebruik ervan, is het nu volledig gratis doordat het over is genomen door Facebook in 2014. Wat Whatsapp zo uniek maakt, is dat het compleet advertentievrij is. De reden hiervoor was in het begin dat er betaald moest worden voor het gebruik ervan. Maar doordat Facebook geen inkomsten hoeft te genereren uit Whatsapp hebben ze ervoor gezorgd dat de app niet alleen gratis te downloaden is, maar ook geen advertenties bevat.

De inhoud van de app

Whatsapp werkt erg eenvoudig, alle contacten die je, met telefoonnummer natuurlijk, op je smartphone hebt staan en die beschikken over Whatsapp kun je berichten sturen. Je koppelt dus het telefoonnummer van iemand aan zijn of haar Whatsapp account. Dit wil zeggen dat je alleen berichten kunt sturen naar mensen van wie je het telefoonnummer hebt. Je kunt chatten met een persoon, of een 'groepsapp' aanmaken. Dit is een groepschat waarin je contacten kan toevoegen, dit kunnen tot wel 256 deelnemers zijn als dit vereist is.

Wat kun je versturen

Naast tekst berichten kun je ook veel verschillende smileys, foto's en video's sturen. Tevens kun je spraak opnames direct versturen en kun je je locatie delen met iemand. Net als op Skype kun je ook video en audio gesprekken voeren met een specifiek iemand. Terwijl je een video of audio gesprek voert heb je de mogelijkheid naar ander chats te gaan en berichten te versturen. Deze manier van multitasken is een unieke functie van Whatsapp.

Terug naar overzicht