WeChat

WeChat, een groot succes

WeChat is een chatapp uit China, deze app is daarom vooral erg populair in Azië waar het ook de meeste gebruikers heeft. Dat het programma voornamelijk populair is in Azië wil niet zeggen dat dit geen goed alternatief zou kunnen zijn voor Whatsapp. Het besturingssysteem en de eenvoud maken dat het een goede optie is voor degene die liever een chat app gebruikt met een mooi strak design.

WeChat en veiligheid

Er word nog wel eens getwijfeld aan de veiligheid van WeChat, zo zou het zijn dat de eigenaren en derden wel toegang zouden kunnen krijgen tot alle verstuurde berichten wat ook geldt voor de berichten die je verwijderd hebt van je apparaat. Wanneer je berichten van het apparaat verwijderd zullen deze nog steeds zichtbaar zijn voor de ontvanger of verstuurder van dat bericht. Je hebt bij WeChat ook de mogelijkheid om transacties en betalingen te voltooien dit onder de naam WeChat Pay, alleen zouden hier ook veiligheidsrisico's aan verbonden zijn. Deze betalingsfunctie is alleen mogelijk voor gebruikers in China die hun betalingsinformatie aan de app hebben doorgegeven.

De te bieden functies

WeChat bezit nog meer functies naast het chatten en de transactie opties. Zo kun je gesproken berichten sturen, broadcast lijsten samen stellen en foto's en video's delen. Hou je van het spelen van spelletjes dan kan dit ook met WeChat. Je kunt dan samen met je contacten de leukste spelletjes spelen tegen elkaar of met elkaar. Ook video gesprekken kunnen gehouden worden en kun je eenvoudig je locatie delen. WeChat biedt geen ondersteuning voor bellen of het voeren van audio gesprekken. De reden dat de app deze functie niet heeft is nooit gegeven.

Terug naar overzicht