Telegram

Alles wat Telegram zo'n succes maakt

Telegram heeft op zichzelf en qua uiterlijk al erg veel weg van Whatsapp, tevens heeft het dezelfde en misschien zelfs meer functies. Had je eerst een Whatsapp account maar wil je overstappen naar Telegram, het is erg eenvoudig om je gegevens te synchroniseren. De beveiliging van Telegram schijnt een heel stuk beter te zijn dan die van Whatsapp maar dit weet je nooit helemaal zeker.

Veiligheid

Een optie die Telegram erg veilig maakt is de zelfvernietigingstimer die geldt voor de twee deelnemende apparaten van een geheime chat. Deze timer kun je bijvoorbeeld op een week zetten en dan zullen iedere week alle berichten volledig verwijderd worden van jouw apparaat maar ook van het apparaat van degene met wie je in de beveiligde chat zit. Derden en zelfs de beheerders van Telegram kunnen niet bij deze berichten. Berichten in geheime chats worden ook niet gearchiveerd en zijn dus ook niet terug te halen na de zelfvernietiging.

Alle mogelijkheden

Telegram biedt gebruikers de mogelijkheid om broadcast-groepen te maken met tot wel 5000 leden. Net als op Whatsapp kun je via Telegram foto's, video's en locaties delen en kun je daarnaast ook smileys en speciale stickers sturen. Tevens kun je er geluidsmemo's en audiobestanden mee versturen. Wat wel ontbreekt aan Telegram is, dat er geen mogelijkheid hebt om te bellen of een video gesprek te voeren met je contacten. Er is wel een webprogramma voor Telegram zodat je ook op je laptop en op je computer met al je contacten kan chatten. Zo kun je op ieder gewenst moment en met ieder gewenst apparaat chatten met vrienden en familie via Telegram.

Terug naar overzicht