MSN

MSN, vroeger en nu

MSN is een afkorting die staat voor The Microsoft Network maar gaat nu onder de naam Windows Live Messenger, er wordt wel nog steeds gebruik gemaakt van dezelfde afkorting. Het is opgericht in 1995 en heeft al veel updates en upgrades gehad totdat het in 2012 opgedoekt werd. Met MSN kon je chatten met personen uit je vriendenlijst, een op een of met een groep van meerdere personen tegelijk. Deze functie was volledig gratis te gebruiken wanneer je een account hebt bij Microsoft.

Tegenwoordig Skype

Je kunt momenteel geen gebruik meer maken van het oorspronkelijke MSN. Microsoft kocht in 2011 Skype over en alle gebruikers van het oude MSN werden overgezet. Skype heeft dezelfde functies als MSN alleen dan met een andere uitstraling. Wanneer je een account hebt bij Microsoft kun je daarmee inloggen bij Skype. Tevens is er een Skype app die je kan downloaden op je smartphone, je kunt dan overal en altijd gebruik maken van alle functies van Skype.

De mogelijkheden

Zo kun je via het chatten ook video en audio gesprekken voeren wanneer je elkaar liever op een andere manier spreekt. Het is mogelijk om bestanden, foto's en video's te delen met elkaar. Deze functies maken het erg gemakkelijk alles met iemand te delen zonder dat je hier verschillende programma's voor nodig hebt. Je hoeft de chat namelijk niet te verlaten om een aparte mail te versturen met documenten, deze kunnen namelijk direct via de chat verstuurd worden naar de betreffende persoon of personen. Tevens kun je alleen of samen met een of meerdere personen spelletjes spelen. Skype beschikt naast de gebruikelijke smileys over speciale smileys en zelfs bewegende icoontjes. Deze kunnen in ieder chat gesprek gebruikt worden en zijn volledig gratis.

Terug naar overzicht