Facebook Messenger

Facebook Messenger, nu nog meer functies

Facebook Messenger is het chat programma dat ontwikkeld is door Facebook en ook gekoppeld is aan je Facebook account. Zo kun je berichten sturen naar iedereen met wie je bevriend bent op Facebook. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te beschikken over het telefoonnummer van iemand of je eigen telefoonnummer hoeft af te geven om te chatten. Zo behoud je een stuk privacy en kun je toch contact maken. Messenger bied je de mogelijkheid met een persoon te chatten of een groep aan te maken en met meer mensen tegelijkertijd te chatten. Facebook Messenger is een chatprogramma waar niet voor betaald hoeft te worden en waar geen advertenties kunnen verschijnen.

De mogelijkheden

Facebook Messenger beschikt over veel functies naast het gebruikelijke versturen van tekst berichtjes. Zo kun je bewegende en niet bewegende stickers versturen die komen in veel verschillende thema's. Ook kun je audio en video gesprekken voeren en kun je foto's en video's versturen. Als je graag spelletjes speelt dan kan dit sinds kort ook met Messenger. Er zijn veel spellen die je met iemand samen kan spelen dan doe jij bijvoorbeeld de eerste zet en wacht je tot je medespeler de volgende zet doet.

Meer privacy

Door veel nieuwe updates kun je meer zien op de smartphone app dan voorheen. Zo geeft de app je namelijk weer wie er op dat moment allemaal online zijn, laat het je recent toegevoegde vrienden en de vrienden met wie je het meest contact hebt zien. Nu is het ook mogelijk om inzicht te hebben in bericht verzoeken. Wanneer iemand met wie je niet bevriend bent of waarvan je hebt aangegeven geen berichten van deze persoon te willen ontvangen, je een bericht stuurt zal dit als verzoek worden verstuurd. Je kunt er dan zelf voor kiezen om het verzoek te accepteren of dit niet te doen. Deze functie voorkomt dat je berichten kunt ontvangen van onbekende of van ongewenste mensen, deze privacy functie had Facebook Messenger voorheen niet.

Terug naar overzicht