De alternatieven die net zo goed zijn als Whatsapp

Het is een bekend fenomeen mensen zijn niet heel erg zeker dat Whatsapp wel veilig te gebruiken is. Er gaan namelijk steeds meer verhalen te rondte dat al je berichten zomaar gelezen zouden kunnen worden. Toch werkt Whatsapp bij iedere update erg hard om de veiligheid van haar gebruikers te garanderen en te beschermen. Zo is de end-to-end encryptie opgezet die ervoor zorgt dat alleen de verstuurder en de ontvanger van berichten deze kunnen lezen en terug kunnen lezen. Whatsapp heeft geen inzicht in de berichten door middel van de encryptie en de keys die achterdeurtjes tegen gaan.

Veiligheid

Als je dan nog niet helemaal overtuigd bent, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven voor Whatsapp die net zo goed en eenvoudig werken. Veel van deze programma's hebben al erg veel gebruikers en zijn niet voor niets al bekend. Vele chat platformen zijn erg gesteld op de privacy van hun gebruikers en willen dan vooral dat deze beschermd blijft. De welbekende achterdeurtjes voor de overheid die ook vaak gebruikt worden door criminelen worden door zowel Whatsapp als andere chatprogramma's in de gaten gehouden en bijgesteld waar mogelijk.

Functionaliteit

De beschikbare chatapps hebben vaak dezelfde functies als bijvoorbeeld Whatsapp, deel je graag foto's en video's dan kan dit ook met andere platformen. Ook als je graag smileys stuurt hoef je niet bang te zijn, veel apps hebben zelfs hun eigen stickers of bewegende plaatjes die je kunt sturen om je gesprek nog leuker te maken. Groepen of broadcast lijsten zijn ook een bekende optie die niet in hoeft te leveren. Bijna alle chatprogramma's bieden je deze mogelijkheid.